Aerohive in het onderwijs

 

 

WiFi met Wave2 prestaties

Om scholen en universiteiten voor te bereiden op de mobile-first generatie, heeft Aerohive een WLAN-architectuur ontwikkeld zon der WLAN-controllers. De access points zijn hiermee voorbereid op de gigbit-snelheden die klassen nodig hebben.

 • Application Visibility en Control(AVC) geven voorrang aan productieve apps en tools, terwijl niet belangrijke apps minder bandbreedte krijgen of worden geblokkeerd.
 • Rolgebaseerde toegangscontrole identificeert belangrijke gebruikers en devices binnen het netwerk, geeft er voorrang aan en kent een passend QoS-beleid toe zodat gasten en eigen mobiele devices (BYOD) een minimale invloed hebben op de prestaties.
 • De access points van Aerohive beheren de beschikbare bandbreedte actief via een gedistribueerd besturingssysteem, bieden naadloze roaming, verdelen de aangesloten clients en passen zich aan de wijzigende RF-omstandigheden aan.

Krachtig en eenvoudig beheerplatform

De HiveManager van Aerohive biedt een krachtig en toch makkelijk te gebruiken platform voor netwerkbeheer met access points en switches, dat een gestroomlijnde gebruikerservaring biedt met intuïtieve dashboards en een reeks troubleshooting tools die van elke beheerder meteen een RF-expert maken.

 • Eenvoudigere aansluiting van duizenden devices dankzij auto-provisioning, een gestuurde workflow en een interactieve configuratie-assistent die u stap-voor-stap op het scherm begeleidt.
 • Transparanter dankzij 360° gecontextualiseerd overzicht van de aangesloten gebruikers, devices en applicaties die in realtime kunnen worden bekeken of waarvan de geschiedenis kan worden opgevraagd.
 • Snellere probleemoplossing met betere interface voor helpdesk om de problemen van de clients in kaart te brengen en onmiddellijk oplossingen voor te stellen.

Devices makkelijk en veilig aansluiten

Het kan een hele uitdaging zijn om nieuwe toestellen op het netwerk aan te sluiten, ongeacht of ze door de school werden uitgereikt of door het personeel, de studenten of bezoekers werden aangekocht. Voor IT-afdelingen die het al druk hebben, is het vaak zelfs een hele last. Met de services van Aerohive die op cloud zijn gebaseerd en vereenvoudigde authenticatiemethodes kunt u moeiteloos alle toestellen veilig aansluiten.

 • Met de unieke authenticatiemethode van Aerohive, Private PSK, kunnen alle gebruikers en toestellen eenvoudig en veilig worden aangesloten op het netwerk, zonder dat hiervoor een complex certificaat moet worden geïnstalleerd en zonder dat het toestel moet worden geconfigureerd.
 • Met het beheerplatform voor BYOD van Aerohive, ID Manager, kunnen toestellen die studenten, het personeel en gasten mee naar de campus brengen, snel en makkelijk worden geregistreerd:
 • Het personeel en de studenten kunnen hun eigen toestellen snel in orde brengen voor aansluiting op het netwerk zodra ze over de toegangsrechten beschikken voor hun gebruikerscategorie. Dit gebeurt zonder tussenkomst van het IT-personeel.
 • Gasten kunnen snel worden geregistreerd via een kiosk, door een receptionist of een personeelslid aan de hand van een sponsorship app

Een platform dat meegroeit

Nu er zo veel devices in de klas Wi-Fi nodig hebben, moet het netwerk daarop voorzien zijn en makkelijk kunnen meegroeien indien nodig. Dankzij de unieke architectuur van Aerohive blijft het netwerk dat u vandaag hebt, ongestoord verder draaien en heeft het de flexibiliteit om zich aan de plannen van morgen aan te passen.
 • Het verspreid besturingssysteem legt de intelligentie van het netwerk in de toegangspunten zodat u geen draadloze LAN-controller meer nodig hebt en het enige zwakke punt van bestaande oplossingen weggewerkt is.
 • Makkelijk klein beginnen en groeien met een eenvoudige architectuur en tariefstructuur
 • Cloud-services bieden volledige technische en commerciële flexibiliteit

Optimaal overzicht en toezicht

De technologisch gedreven klas mag de studies natuurlijk niet uit het oog verliezen. De op context gebaseerde netwerktoegang van Aerohive zorgt ervoor dat alle gebruikers en toestellen worden geïdentificeerd en volgens de voorkeuren van de beheerder van het netwerk gebruik maken.
 • Het rolgebaseerde veiligheidsbeleid bepaalt wat een gebruiker, toestel of applicatie op het netwerk mag doen via VLAN-toekenning, Layer 7 firewall-beleid, beperkingen afhankelijk van het uur van de dag en de plaats en bandbreedtebeperkingen.
 • Met de geïntegreerde RADIUS-services en integratie van Active Directory kan het veiligheidsbeleid op basis van reeds bestaande groepen makkelijk worden toegepast.

Neem contact op met ons