Aerohive in het bedrijfsleven

Aerohive snelst groeiende WLAN aanbieder voor organisaties in Nederland!

 

Professionele organisaties uit alle sectoren, van advocatenkantoren tot financiële instellingen, gebruiken steeds meer mobiele devices om de flexibiliteit van het personeel te verhogen, de bekabelde infrastructuur te verminderen, de communicatie en samenwerking te verbeteren en snel nuttige informatie overal beschikbaar te hebben. Aerohive zorgt voor mobiliteit op een eenvoudige, veilige en schaalbare manier. Met een uniek verspreid WiFi-besturingssysteem aangevuld met een bekabelde oplossing. In combinatie met een platform voor cloud-services waarmee u uw netwerk makkelijker kunt beheren.

Eén totaaloplossing voor het hoofdkantoor en de bijkantoren

Het platform van Aerohive voor gebundelde mobiliteit biedt ondernemingen voor wie mobiliteit op de eerste plaats komt eenvoudige en veilige toegang tot het netwerk dankzij een unieke architectuur met een verspreid WiFi-besturingssysteem, unified access layer switches en alles-in-één routers voor de bijkantoren wat op elke plaats tevreden gebruikers zal opleveren.

 • Het verspreid WiFi besturingssysteem legt de intelligentie op de eindpunten van het netwerk zodat u geen draadloze LAN-controller meer nodig hebt en er geen knelpunten of breekpunten meer zijn. De access points coördineren de informatie van de clients en RF en passen zich automatisch aan de wijzigende RF-omstandigheden aan om de mobiele gebruikerservaring te optimaliseren, naadloze roaming te bieden en de aangesloten clients te verdelen.
 • De bekabelde routers voor de bijkantoren zijn uitgerust met WiFi, firewall, VPN en 4G/LTE services en zorgen voor tevreden gebruikers in de nevenkantoren, bij medewerkers thuis of onderweg.

Verbazingwekkend krachtig en eenvoudig beheerplatform

De HiveManager van Aerohive biedt een krachtig en toch makkelijk te gebruiken platform voor netwerkbeheer met access points en switches, dat beheerders  intuïtieve dashboards biedt en een reeks troubleshooting tools die van elke beheerder meteen een RF-expert maken.

 • Eenvoudigere aansluiting van wel honderden toestellen dankzij auto-provisioning, een gestuurde workflow en een interactieve configuratie-assistent die u stap-voor-stap op het scherm begeleidt.
 • Transparanter dankzij 360° gecontextualiseerd overzicht van de aangesloten gebruikers, devices en applicaties die in real-time kunnen worden bekeken of waarvan de geschiedenis kan worden opgevraagd.
 • Snellere probleemoplossing met betere interface voor helpdesk om de problemen van de clients in kaart te brengen en onmiddellijk oplossingen voor te stellen.

Makkelijk en veilig toestellen van de firma, gasten en BYOD aansluiten

Het kan een hele uitdaging zijn om nieuwe toestellen op het netwerk aan te sluiten, ongeacht of ze door de firma werden verstrekt of door de medewerkers werden aangekocht. Voor een IT-afdeling die meerdere locaties ondersteunt, is het vaak zelfs een hele last. Met de services van Aerohive die op cloud zijn gebaseerd en vereenvoudigde authenticatiemethodes kunt u moeiteloos alle devices veilig aansluiten.

 • Met de unieke authenticatiemethode van Aerohive, Private PSK, kunnen alle gebruikers en devices eenvoudig en veilig worden aangesloten op het netwerk, zonder dat hiervoor een complex certificaat moet worden geïnstalleerd en zonder dat het device moet worden geconfigureerd.
 • Met het professionele beheerplatform voor BYOD van Aerohive, ID Manager, kunnen devices die het personeel, ingehuurde zelfstandigen en gasten mee naar de firma brengen, snel en makkelijk worden geregistreerd.
 • Het personeel en de contractanten kunnen hun eigen apparatuur snel in orde brengen voor aansluiting op het netwerk zodra ze over de toegangsrechten beschikken voor hun gebruikerscategorie. De IT-afdeling hoeft hiervoor niets te doen.
 • Gasten kunnen snel worden geregistreerd via een kiosk, door een receptionist of een personeelslid aan de hand van een sponsorship app (via internet of mobiel/iOS).
 • Overheidstoestellen worden veilig geactiveerd via MDM-integratie en volgens uw beleid.
 • Dankzij integratie met SIP biedt Aerohive bezoekers eenvoudige toegang tot bepaalde informatie, maar kan het personeel de bandbreedte beheren, informatie weergeven en een toegangsbeleid opstellen.

Optimaal overzicht en toezicht

Met de op context gebaseerde netwerktoegang van Aerohive blijft de mobiele werkplek productief.

 • Het rolgebaseerde veiligheidsbeleid bepaalt wat een gebruiker, device of applicatie op het netwerk mag doen via VLAN-toekenning, Layer 7 firewall-beleid, beperkingen afhankelijk van het uur van de dag en de plaats en bandbreedtebeperkingen.
 • Met de geïntegreerde RADIUS-services en integratie van Active Directory kan het veiligheidsbeleid op basis van reeds bestaande groepen makkelijk worden toegepast.
 • 24×7 Wireless Intrusion Prevention (WIPS) voor detectie van aanvallen & automatische Rogue AP mitigation.

Flexibel platform dat meegroeit

De unieke architectuur van Aerohive biedt volledige commerciële en technologische flexibiliteit.

 • Aerohive heeft geen aparte controllers nodig. Aanschaf van een dure centrale controller is dus niet nodig. Het WLAN kan eenvoudig van een enkele naar duizenden access points worden uitgebreid.
 • Dankzij beheer en services op basis van cloud verminderen de opstartkosten, verloopt de installatie automatisch en wordt de ondersteuning gecentraliseerd zodat de IT-afdeling minder werk heeft en de operationele uitgaven dalen.

Neem contact op met ons